Pozvánka na knižní veletrh v Havlíčkově Brodě

Veletrh v Havlíčkově Brodě 14.10. - 15.10.2016 Nezávislý podmelechovský spolek prezentuje dosud vydané knihy na stánku č.183 Miloš Doležal představuje svoji knihu Krok do tmavé noci v pátek 14.10.2016 v 16:00 Informace pro návštěvníky Milí návštěvníci! Autoři Už dlouho se na veletrhu chcete setkat s Milošem Urbanem. Letos přijede, bude číst z nových povídek (v sobotu ve 14). A spolu s ním spousta dalších autorů. Oblíbené hvězdy veletrhu: Václav Klaus (v pátek ve 12:15), Michal Viewegh (v pátek v 17:30 a v sobotu v 10), Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř a Ivan Kraus (všichni tři v sobotu v 11), Ivan Klíma (v pátek ve 14:30), Martin Hilský s Shakespearem a Hamletem (v sobotu v 10), Radim Uzel (v sobotu v 11:15), Václav Větvička (v sobotu v 15) a mnoho dalších. Letos poprvé přijede na veletrh několik píšících (a kreslících) celebrit: například populární Halina Pawlowská (v sobotu ve 13:30), herečky a blogerky Marika Šoposká a Berenika Kohoutová (v sobotu ve 14) nebo malíř, básník a písničkář Jiří Slíva (v sobotu ve 12:45). A především mnoho skvělých českých prozaiček – mimo jiné Bianca Bellová v pátek ve 14:30, Eva Tvrdá v pátek v 15:15, Jana Richterová v sobotu v 9:45, Radka Třeštíková v sobotu v 11, Dora Čechova v sobotu ve 13:30, Olga Walló v sobotu ve 14:30, Dora Kaprálová v sobotu v 15:30 a Irena Obermannová v sobotu v 15:45 – a neméně skvělých českých autorů, básníků a prozaiků: Michal Šanda v pátek v 16:30, Martin Reiner v pátek v 17:30, Tomáš Míka v sobotu v 10:30, David Zábranský v sobotu ve 12, Jakub Fišer v sobotu ve 14, nebo Jiří Hájíček a Michal Přibáň (oba v sobotu v 15). A navíc jediný česky píšící (a mluvící) rumunský básník, v literárních kruzích dobře známý Mircea Dan Duta (v sobotu ve 12:30). Téma Mottem veletrhu jsou úvodní slova české hmyny Kde domov můj. Kde je náš domov, a jaký je? Na to odpoví autoři v pořadech a knihách, věnovaných moderní české historii. Například Luděk Navara a Miroslav Kasáček v knize o tragických událostech v Babicích A přece budu blízko (v pátek v 11:30), Josef Mlejnek v knize rozhovorů Volyň je tam v dáli (v pátek ve 14:30), Jiří Padevět v kruté knize Krvavé léto (v pátek v 15), Aleš Palán v napínavé detektivce Ratajský les (v sobotu v 15:15), Miloš Doležal v už druhé knize o umučeném faráři Josefu Toufarovi Krok do tmavé noci (v pátek v 16), Ivana Denčevová a Michal Stehlík v knize Rozděleni železnou oponou (rovněž v pátek v 16) a mnoho dalších. Program je mnohem bohatší a obsáhlejší, než tady můžeme vyjmenovat. Průběžne aktualizovaný progarm sledujte zde. Pozvánka na knižní veletrh v Havlíčkově Brodě 14. a 15.10.2016 Vystavovatelé Více než 160 velkých i malých nakladatelů z celé České republiky, kteří prodávají knihy s často výraznými veletržními slevami. Po mnoha připomínkách jsme se letos pokusili o přehlednější číslování stánků. První řada (stánky 10 – 18) je v předsálí vpravo (u šatny), druhá (stánky 20 až 29) v předsálí vlevo . Třetí řada (stánky 30 až 39) je vpravo v hlavním sále a patří k ní i přísálí. Pak následuje směrem doleva čtvrtá řada (stánky 40 – 46), pátá řada (50 – 56), šestá řada (60 – 66), sedmá řada (70 – 76) a vlevo v hlavní sále je osmá řada (80 – 86). Na jevišti je devátá skupina stánků s čísly 90 – 99A. Desátá a jedenáctá řada (stánky 100 až 115) je na chodbě v prvním patře vlevo (přiléhá k balkonu), dvanáctá a třináctá řada vpravo (stánky 120 až 134). Čtrnáctá řada (140 až 149) je vpravo na balkoně, proti ní (u zábradlí) je patnáctá řada (150 – 160). Podél řady oken na balkoně jsou stánky od čísla 180 do čísla 193, v protější řadě (u zábradlí) stánky od čísla 200 do čísla 201. Vstupenka Vstupenková knížečka stojí 60 Kč – a pokud předložíte kupon z loňské vstupenky, tak jenom neuvěřitelných 10 Kč. Je přenosná (může na ni opakovaně přijít třeba více členů jedné rodiny), slosovatelná (losovat se bude během veletrhu dvakrát, v pátek v 18 a v sobotu v 16 hodin a vyhrát můžete např. kolekce knih z knihkupectví Kanzelsberger a z nakladatelství Metafora, Šulc-Švarc, Hejkal a dalších, rodinné vstupenky do nejkrásnějšího zámku Vysočiny ve Světlé nad Sázavou, nevinný zájezd do maďarských termálních lázní od cestovní kanceláře M-TOUR a vinné ceny od firmy Pozdní sběr, vstupenky na rockový koncert Rock for Book 2016), multifunkční (platí nejen na veletrh, ale v době veletrhu také do havlíčkobrodského muzea a galerie) a neuvěřitelně výhodná (obsahuje kupony na skvělé slevy u 11 vystavovatelů: Hejkal, Barbara, Metafora, Grada, Empresa, Mám talent, Nakladatelství Masarykovy univerzity, Nakladatelství Lidové noviny, Paseka, Tiskárny Havlíčkův Brod a M Tour). Pokud si uschováte poslední stránku vstupenkové knížečky až do 20. a 21. října 2017, dostanete na příštím veletrhu vstupenku zase za pouhých 10 Kč. Praktické informace: Kde? Kulturní dům Ostrov, Na Ostrově 28, Havlíčkův Brod Kdy? V pátek 14. října od 10 do 19 hodin V sobotu 15. října od 9 do 17 hodin.